Een weg in het Binnenveld.
Volledig scherm
Een weg in het Binnenveld. © Politie Veenendaal

Automobilisten wéér massaal in de fout in het Binnenveld bij Rhenen: 10 boetes in halfuur

RHENEN - Ondanks controles negeren automobilisten de afsluiting van het Binnenveld in Rhenen nog massaal. In een halfuur tijd hebben agenten maandag tien bekeuringen van elk 104 euro uitgedeeld. 

De politie gaat de controles daarom weer opvoeren, zo laat de Politie Veenendaal weten op Twitter. 

Het Binnenveld - een landelijk gebied tussen Achterberg, Rhenen, Wageningen en Ede - is al jaren afgesloten voor doorgaand verkeer. Met borden langs de wegen wordt duidelijk gemaakt dat automobilisten en motoren er niet welkom zijn. Alleen agrarisch verkeer en bestuurders met een ontheffing mogen gebruik maken van het gebied. 

Extra controles

Toch zijn er nog altijd veel weggebruikers die er illegaal rijden. Zo werden er vorig jaar alleen al in de eerste drie maanden van het jaar 150 automobilisten op de bon geslingerd. Om dit tegen te gaan voert de politie sinds vorig jaar al regelmatig controles uit.

‘De afsluiting blijft genegeerd worden', constateert de politie nu. Daarom komen er de komende tijd extra controles. De boete is 95 euro, plus 9 euro administratiekosten.

De route wordt vaak gebruikt als sluiproute om snel van Wageningen in Achterberg of Veenendaal te komen, of omgekeerd. Ook worden de afgesloten wegen gebruikt om via de Haarweg aan de oostkant van Wageningen te rijden.

De Vallei