Volledig scherm
Beren in het Berenbos in Rhenen. © Herman Stöver

Beer Keta uit Berenbos Rhenen overleden

RHENEN Het Berenbos in Rhenen heeft afscheid moeten nemen van één van haar beren. De 31-jarige beer Keta is deze week overleden.

Dat meldt Bears in Mind, de initiatiefnemer van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Het Berenbos is een semi-natuurlijk opvangcentrum is voor mishandelde en getraumatiseerde beren.

Keta is in juni 2015 gered uit het voormalig fokstation voor de jacht in Bulgarije. Samen met Mincho is ze in 2015 naar Het Berenbos gekomen waar ze in de semi- natuurlijke omgeving rustig en zorgeloos verder kon leven.

In laten slapen

‘Keta is begin augustus medisch onderzocht en de scans lieten veel artrose en botdegenatie in de nekregio zien en daarnaast een bijna verdwenen tussenwervelschijf in de ruggengraat. Deze aandoeningen veroorzaken veel pijn en zijn niet te genezen. Om haar een verdere lijdensweg te besparen is de beslissing genomen om Keta vredig in te laten slapen’, meldt Bears in Mind.

In het Berenbos leven momenteel nog negen andere beren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei