Bekijk hier de vertederende beelden van twee drinkende ijsbeerjonkies in Rhenen

videoRHENEN - De ijsbeerjonkies in Ouwehands Dierenpark in Rhenen groeien flink. De dierentuin plaatste woensdag een intrigerend filmpje van de ijsbeertweling die bij hun moeder Freedom drinkt terwijl ze aan het krijsen zijn.

De jonkies, die in eind november zijn geboren, zijn nog niet groot genoeg om naar buiten te gaan. Bezoekers van de dierentuin moeten dus nog even geduld hebben, voordat ze dit mooie tafereel zoals in 2015 in Rhenen kunnen aanschouwen.

Kraamkamer

De baby’s verblijven in de kraamkamer in het dierenpark en zullen daar ook de komende maanden blijven. De kamer bootst de situatie in het wild na.

Verzorgers kunnen de ontwikkeling van de beren alleen volgen via camera’s. De jongen komen volgens plan pas in het voorjaar naar buiten. Volgens het dierenpark waren de jongen meteen ‘levendig’ en dronken ze goed bij hun moeder.

Tekst loop door onder de foto.

Volledig scherm
De ijsbeertweeling in Oudehands Dierenpark in Rhenen. © Videostill

Walodja

Volledig scherm
De ijsbeertweeling in Oudehands Dierenpark in Rhenen. © Videostill

De tweeling is het eerste nageslacht van ijsbeerman Walodja in Ouwehands Dierenpark. Hij kwam begin dit jaar vanuit Berlijn naar de Rhenense dierentuin om een setje te vormen met vrouwtje Freedom.

In 2014 werden voor het laatst drie jonge ijsberen geboren in Ouwehands. Een van de jongen overleed kort na de geboorte. 

De Vallei