Bijzonder! Eerste bewegende beeld van wolk van een pandababy in Rhenen

videoRHENEN - De jonge reuzenpanda die recent is geboren in Ouwehands Dierenpark, heeft een prima kraamtijd. Dat is volgens de Rhenense dierentuin niet vanzelfsprekend: de meeste jonge beren sterven in de eerste tien dagen na de geboorte. 

De nog naamloze pandababy was bij de geboorte op vrijdag 1 mei zo’n 15 centimeter en woog slechts maximaal 200 gram. Nu, ruim een week later, is het jong zichtbaar gegroeid. Niet alleen in lengte, maar zeker ook in gewicht. 

De goedgevulde buik valt volgens de verzorgers op, daarnaast is ‘ook al een voorzichtige kleuring te zien. De schouders en voorpoten vertonen een donkere (grijszwarte) tekening', meldt Ouwehands vandaag.

Opvallend is, zo stellen de verzorgers, ook de relatief lange staart van het pandajong.

Wu Wen doet het goed

De verzorgers zijn zeer tevreden over de manier waarop moeder Wu Wen haar jong verzorgt: ‘Vanaf het eerste uur hield ze haar jong warm en heeft ze het gezoogd’.

De moeder maakt het volgens hen ook goed. Af en toe eet ze een appel, een stukje pandacake en zelfs een bamboestengel. ‘Ze slaapt ook heel veel, samen met haar jong dat voornamelijk in de buurt van één van de vier tepels is te vinden’.

Moeder en kind blijven nog zeker enkele maanden in het kraamhol. Ze komen pas naar het binnenverblijf als het jong loopt en de moeder kan volgen. 

Het park opent op maandag 18 mei weer voor publiek na een periode van sluiting vanwege het coronavirus. In het park komt een livestream zodat bezoekers de aanwinst toch kunnen bewonderen. 

Nieuw beeld van de pandababy in Ouwehands Dierenpark.
Volledig scherm
Nieuw beeld van de pandababy in Ouwehands Dierenpark. © Ouwehands Dierenpark

De Vallei