Volledig scherm
Het parkeerbeleid in het centrum van Rhenen verandert volgende week. © AD

Blauwe kaart op parkeerterrein De Brakken in Rhenen

RHENEN - Op parkeerterrein De Brakken in Rhenen mag je straks niet meer de hele dag je auto laten staan. Dat gebeurt na een herinrichting in de herfst.

Op andere plekken in Rhenen wordt het vanaf volgende week al opletten. Het nieuwe parkeerregime met enkele wijzigingen gaat op 15 juli in. Parkeerterrein De Brakken aan de noordkant van het centrum wordt veel gebruikt door werknemers van de winkels. Maar die moeten straks ergens anders gaan parkeren omdat De Brakken deel uit gaan maken van de parkeerschijfzone waar automobilisten maximaal anderhalf uur mogen staan.

Blauwe kaart

Omdat het plein eerst een nieuwe inrichting krijgt, wordt dat pas in het najaar doorgevoerd. Vanaf 15 juli geldt de parkeerschijfzone ook in delen van de Bontekoestraat, Koningstraat en Koningshof. De tijden dat de blauwe parkeerkaart geldt in het Rhenense centrum, veranderen ook. Dat wordt van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur, vrijdag van 8.30 uur tot 21.00 uur en zaterdag van 8.30 uur tot 18.00 uur. In de blauwekaartzone mag alleen in de parkeervakken geparkeerd worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei