Het gedunde bos op de Laarsenberg.
Volledig scherm
Het gedunde bos op de Laarsenberg. © Sven Menschel

Bos bij Rhenen ziet er even niet uit

RHENEN - Hanneke Bouma uit Rhenen is helemaal klaar met het bos op de flanken van de Laarsenberg bij Rhenen. 

6 reacties

 • Anita

  3 jaar geleden
  De foto bij het artikel valt nog enigszins mee. Er zijn plaatsen in het bos waar het “slagveld” nog veel erger is. De paden zijn verdwenen en/of kapot gereden. Gezien de grootte en de diepte van de bandensporen lijkt het alsof iemand er met een bulldozer doorheen is gegaan. “Ons” bos is gesloopt, niet gedund. Het zou Utrechts Landschap sieren als de misleidende informatie bij de ingang van het bos spoedig wordt vervangen door een onderbouwing van wat werkelijk heeft plaatsgevonden.
 • Gerrit Louter

  3 jaar geleden
  Ja het word weer mooi opnieuw ingepland ...en tegen die tijd dat er weer wat te genieten valt van het bos....zijn we vele jaren verder , en zijn de meeste mensen die daar regelmatig gingen wandelen inmiddels al lang overleden...!  wat zijn ze toch goed bezig bij het Utrechts Landschap....vooral met de verkoop van al dat hout...
 • Biker

  3 jaar geleden
  Bos ziet er even niet uit? Welk bos? Ik zie alleen maar een paar sprietjes in een verder desolaat landschap staan. Als je over bosbeheer/natuurbeheer spreekt kan dit toch nooit de bedoeling zijn? Het is landschappen en RWS echt wel om het geld te doen. Ze moeten immers meer en meer zelf de financiele broek ophouden. Een bomenbestand met bijbehorende flora en fauna is gewoon compleet vernietigd. Zoals op zoveel plekken. Haal dan geleidelijk op een aantal plekken de naaldbomen weg en niet in een keer in een heel groot gebied. Dit is veel te ingrijpend.
 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Kijk eens goed om je heen in de bossen. Overal wordt er driftig gekapt om zogenaamd plaats te maken voor gevarieerde begroeiing. No way. Kijk eens bij de Wageningse  haven wat er aan hout wordt afgevoerd naar België om spaanplaten van onze bossen te maken. Het is duidelijk commercieel gewin. Waarbij het produceren van bio-massa ook een grote aanjager is om de bossen leeg te trekken. Over een aantal jaren realiseert men zich pas welke onnatuurlijke drama's men heeft veroorzaakt. Laten we ophouden over de Poolse bossen. Nederland doet het kleinschaliger maar de gevolgen zijn net zo erg.
 • Chris

  3 jaar geleden
  Het Utrechts Landscap spreekt van dunningswerkzaamheden. De wandelaars die het zien spreken allemaal van sloopwerkzaamheden. Het bos is voor een groot deel verwoest en het zal nog vele jaren duren voordat het enigszins hersteld is. De enige reden die ik kan bedenken om dit op deze veel te grove manier te doen, is de commerciële winning van hout. Ongelooflijk dat een organisatie als Utrechts Landschap dit op deze verwoestende manier aanpakt. 

De Vallei