De 28-jarige Sep Zuijdveld is een van de mensen die antikraak woont aan de Rijksstraatweg in Elst. Hij moet deze week verhuizen, omdat de gemeente Rhenen zijn woning nodig heeft voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De 28-jarige Sep Zuijdveld is een van de mensen die antikraak woont aan de Rijksstraatweg in Elst. Hij moet deze week verhuizen, omdat de gemeente Rhenen zijn woning nodig heeft voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. © Herman Stöver

Burgemeester onvermurwbaar, antikraakbewoners moeten plaatsmaken voor Oekraïners: ‘Hebben die woningen nodig’

De bewoners van twee antikraakwoningen aan de Rijksstraatweg in Elst moeten daar uiterlijk begin volgende week vertrekken. De gemeente Rhenen heeft de woningen nodig voor de extra opvang van Oekraïense vluchtelingen. Burgemeester Hans van der Pas hield daar tijdens een commissievergadering maandagavond aan vast. ,,Die mensen zijn hier nou eenmaal.”

5 reacties

 • Clemens De vries

  1 maand geleden
  En de anti-kraak bewoners? Waar moeten die naar toe? Zo vergroot je nu niet bepaald het draagvlak voor het plaatsen van vluchtelingen….
 • Theo Binnendijk

  1 maand geleden
  In Wijchen zijn de antikraak bewoners uit het oude gemeentekantoor ook vertrokken zonder problemen, toen het gebouw nodig werd voor opvang van Oekraïners. Wel was het zo, dat het gebouw onder beheer viel van een organisatie die ook de antikraak bewoning regelt. Het gebouw zou eind dit jaar worden afgebroken.
 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  Is al bekend waar die drie mensen naar toe kunnen, of moeten ze dat zelf maar uitzoeken? De woningnood is hoog en iets anders op korte termijn vinden zal niet lukken.
 • Marleen Verstraeten

  1 maand geleden
  dit is weer echt nederland dom gedacht.. vanuit de kantoorstoel en niet vanuit de mensen waar het om gaat. Het zijn 3 bewoners en 2 woningen, waarom kunne die niet samen met de Urkaïners daar wonen? Als je net uit een schuilkelder komt lijkt met het geen onoverkomelijke opgave om je nieuwe onderkomen met 1 extra persoon te deen.. daarnaast zouden die hun nieuwe medeburgers een beetje wegwijs kunne maken in ons land. Kom op, wat een waardeloze burgermeester hebben jullie daar, zeg!
 • A.M. Berben

  1 maand geleden
  Wat is dat nu voor onzin dat anti-kraak bewoners gaan klagen over een gemeente die zich afstandelijk opstelt? De gemeente is juist heel betrokken bij de opvang van Oekrainers terwijl anti-kraak nu eenmaal inhoudt dat je op korter termijn soms moet vertrekken. Deze anti-kraak bewoners en de VVD in Rhenen draaien de werkelijkheid om zodat ze op die manier kunnen blijven zitten, maar zo werkt anti-kraak bewonen helemaal niet! Prima dat de burgemeester hier vast houdt aan zijn standpunt!

De Vallei