Volledig scherm
Het zwembad van De Thijmse Berg. © Herman Stöver

Camping De Thijmse Berg wil uitbreiden met 30 vakantiewoningen

updateRHENEN - De Rhenense camping De Thijmse Berg wil uitbreiden met 30 vakantiewoningen. Die komen voor een deel te liggen op het terrein van landgoed Remmerstein, mede op verzoek van de provincie. De uitbreiding stond eerst op een andere plek gepland.

De Thijmse Berg ligt even buiten Rhenen aan de Geertesteeg. Er staan momenteel rond de 180 woonplekken, variërend van chalets tot stacaravans. Dat waren er eerst rond de 225, maar dat aantal is de afgelopen jaren teruggebracht bij een renovatie en opknap van de camping.

Groen

De plannen voor de uitbreiding van de camping lopen al sinds 2015. Wethouder Peter de Rooij van Rhenen: ,,Maar dat ging om een uitbreiding aan de noordkant van de camping. Op advies van de provincie Utrecht wordt dat aan de noordoostkant van de camping.” De reden: daar staat het beter in het groen verborgen en landgoed Remmerstein kan er bij betrokken worden.

De Rooij: ,,Het is de bedoeling dat je vanaf de weg het niet ziet liggen, dat het verborgen ligt in het groen.” En omdat het voor een deel op het terrein van Remmerstein ligt, heeft dat landgoed er weer baat bij met extra opbrengsten. Het gaat om een plan dat nog de bestemmingsplanprocedure in moet gaan. Groen dat verloren gaat door de bouw van de chalets, wordt gecompenseerd. 

Eigenaar Jurjen van Dijk van De Thijmse Berg: ,,Het is de bedoeling dat er vakantiewoningen komen die vooral geschikt zijn voor drie generaties, waar de hele familie met opa en oma naar toe kunnen. En we willen ze duurzaam gaan bouwen. Zo worden ze gasloos met voorzieningen op het gebied van zonne-energie en waterbesparing.”  De plannen voor de uitbreiding liggen er al sinds een jaar of tien. Het huidige plan ontstond na een ontmoeting van Van Dijk met de eigenaren van landgoed Remmerstein. ,,Zo is dit plan tot stand gekomen. We willen de vakantiewoningen ook een beetje in de stijl van het landgoed laten uitvoeren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei