Nijmegen/Nederland: Bij binnenkomst in het CWZ wordt bij bezoekers/patienten de oortemperatuur gemeten Dgfoto Foto: Bert Beelen
Volledig scherm
Nijmegen/Nederland: Bij binnenkomst in het CWZ wordt bij bezoekers/patienten de oortemperatuur gemeten Dgfoto Foto: Bert Beelen © Foto: Bert Beelen

Cijfers RIVM: Renswoude en Rhenen nog coronavrij, geen harde stijgers in Gelderland

RENSWOUDE/RHENEN - De gemeentes Rhenen en Renswoude blijven volgens de officiële cijfers coronavrij. Dat  blijkt uit gegevens van het RIVM van zondagmiddag. Mogelijk zijn inwoners wel besmet, maar ervaren zij dusdanig milde klachten dat ze niet door de GGD worden getest.

Terwijl het RIVM in heel Nederland meer dan 600 nieuwe besmettingen van het coronavirus heeft geregistreerd, blijft het in Gelderland relatief rustig. Alleen Berg en Dal blijft relatief hard stijgen, telde de gemeente nabij Nijmegen zaterdag nog 25 besmettingen, inmiddels zijn dat er 30.

Nijmegen blijft in Gelderland de gemeente met de meest geregistreerde corona-besmettingen, hoewel ook daar de aantallen niet enorm zijn gestegen. In de Waalstad zijn zondag 68 inwoners besmet met het coronavirus volgens het RIVM, een dag eerder waren dat er nog 60. In Wijchen staat de teller inmiddels op 20, dat zijn er dire meer dan de dag ervoor.

Weinig besmettingen boven de rivieren

Opvallen is dat de gemeentes boven de rivieren relatief laag blijven scoren. Zo tellen Arnhem en Ede allebei ‘slechts’ 16 besmettingen. Ook in de gemeentes in de Achterhoek en de Veluwe blijft het aantal besmette inwoners stabiel.

Het RIVM blijft benadrukken dat de cijfers slechts een trend weergeven: zo heeft de gezondheidsdienst geen zicht op de mensen die alweer hersteld zijn van het longvirus. Ook wordt lang niet iedereen meer getest: alleen als iemand forse klachten ervaart en mogelijk kwetsbaar is voor de gevolgen van het virus, volgt nog een test. 

De Vallei