Coördinator Maike Woldring van het Stadsmuseum Rhenen.
Volledig scherm
Coördinator Maike Woldring van het Stadsmuseum Rhenen. © Herman Stöver

Corona frustreert aspiraties Stadmuseum Rhenen dat terugkijkt op goed eerste jaar

RHENEN De coronacrisis is momenteel een streep door de rekening, maar het nieuwe Stadsmuseum Rhenen kijkt terug op een goed eerste jaar in 2019. Het museum kreeg  2680 betalende museumbezoekers over de vloer.

Eind december 2018 opende het museum de deuren in het oude raadhuis van de stad. Naast het museum zelf maakt ook de VVV deel uit van het Stadsmuseum dat tevens beschikt over een ontvangstruimte. In 2019 kreeg de VVV rond de 1100 bezoekers over de vloer voor een aanschaf of informatie. En de ontvangsten (zoals huwelijkssluitingen en familiefeesten) trokken meer dan 800 gasten.

Corona verstoort plan voor 5 procent meer bezoekers dit jaar  

Van de museumbezoekers kwam rond de 70 procent binnen met een museumjaarkaart. Het doel voor dit jaar was om het aantal bezoekers met 5 procent te laten groeien. 'De Corona-crisis gooit voor 2020 helaas een fikse portie roet in het eten', laat het museum in een nieuwsbrief weten. 

Meer open op zondag

In 2019 experimenteerde het Stadsmuseum Rhenen met een openstelling op zondag van zowel het museum als de VVV. Dat is voor herhaling vatbaar en dit jaar wil het museum de openingsuren op de zondagen uitbreiden. Het is de bedoeling om in de zomerperiode van juli tot medio september en in de regionale schoolvakanties ook op zondag open te gaan. Publiek is dan welkom tussen 13 en 17 uur.

De Vallei