Volledig scherm
Sporen van een das zijn aangetroffen in de Blauwe Kamer © KINA/Geurt Besselink

Dassensporen in Blauwe Kamer tussen Wageningen en Rhenen

WAGENINGEN/RHENEN - Medewerkers van Utrechts Landschap hebben een opvallend spoor ontdekt in de Blauwe Kamer: een afdruk van een poot van een das in het zand.  

Utrechts Landschap kan zich niet herinneren dat de das eerder in de Blauwe Kamer waargenomen is en spreekt van een 'geweldige primeur'.  Utrechts Landschap was onlangs bezig met de broedvogelmonitoring in de Blauwe Kamer en de Palmerswaard toen ze het spoor aantroffen. 

Faunapassages

In de loop der jaren zijn er kleine voorzieningen getroffen zoals het terugbrengen van houtwallen in het landschap. Ook het aanleggen van faunapassages op verschillende plekken vanaf de Utrechtse Heuvelrug en Veluwe heeft een rol gespeeld. Deze kleine voorzieningen vormden de basis van grote ecoducten over bijvoorbeeld A12 en A50 en bij de N225 nabij Elst, die veilige routes voor allerlei diersoorten vormen. Via deze weg heeft de das blijkbaar de Blauwe Kamer gevonden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei