Volledig scherm
PREMIUM
Kunsthistoricus Anton van Run (links) heeft een boek geschreven over het doksaal (op achtergrond) van de Cunerakerk, rechts bestuursleden van de Cunerakerk Maria van de Berg en Willem van Ommeren. © Herman Stöver

De voorzichtige beeldenstorm in de Cunerakerk

RHENEN - De Cunerakerk in Rhenen heeft één van de mooiste doksalen in Nederland. Kunsthistoricus Anton van Run schreef er een boek over. Maar voor de restauratie van het monument is ook geld nodig.

Als één van de weinige kerken in Nederland heeft de Cunerakerk in Rhenen nog een doksaal, een soort scheidsmuur tussen het priesterkoor van een kerk en het schip. ,,Vanaf de 13e eeuw kwamen ze in heel Europa voor, om het domein van de geestelijkheid te scheiden van de gewone gelovigen. In ons land zijn er nog maar tussen de vijf en tien doksalen of resten daarvan over”, legt Anton van Run uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei