Volledig scherm
Stockfoto. © Thinkstock

Dementerenden komend jaar naar De Linde in Achterberg

ACHTERBERG - In de zomer van 2018 kunnen 24 dementerende ouderen terecht in het nieuwe woonzorgcentrum De Linde in Achterberg.

Gezien de brede steun voor dit project in Achterberg en Rhenen hoopt VVD-wethouder Henk van den Berg dat er nu geen zienswijzes worden ingediend tegen het bouwplan in Achterberg-West, dicht tegen de spoordijk aan. Zodat er rond de zomer al gebouwd kan worden en het nieuwe gebouw volgend jaar zomer in gebruik kan worden genomen.

Eeuwenoude boom

De Linde is vernoemd naar de eeuwenoude boom ('de 1000-jarige linde) in het dorp. In de buurt van De Linde is overigens nog ruimte om nieuwe reguliere woningen te bouwen tussen dorp en spoorlijn.

Ontwerp

Intex Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de 24 woonzorgkamers, bedoeld voor één persoon en gezamenlijke ruimtes. De Linde wordt een laag complex (nokhoogte 6 meter, goothoogte 3,5 meter) dat oogt als een landelijk gebouw en prima past in het landschap vol boerderijen. Er komen ook geiten, kippen en wandelpaden op het deels afgesloten terrein. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei