Volledig scherm
De automobilist reed rechtdoor over de rotonde. © Politie Rhenen / Facebook

Dronken automobilist rijdt als ‘in een flipperkast’ door Rhenen

RHENEN - In de nacht van maandag op dinsdag reed een automobilist ‘als in een flipperkast’ door Rhenen. De politie meldt op Facebook dat de bestuurder een zeldzaam hoge score alcohol in zijn bloed had en hij is aangehouden.

De agenten beschrijven de rijstijl van de automobilist alsof hij van stoeprand naar stoeprand stuiterde. Hij stak de rotonde rechtdoor over en had niet door dat de zwaailichten en de sirenes voor hem bedoeld waren. Uiteindelijk stopte de man, waarna bleek dat de auto behoorlijk was beschadigd. Zo waren er wieldoppen weg, was een band lek en bleek een velg vervormd. 

Op het politiebureau had dat de man 5,5 keer de maximale toegestane hoeveelheid alcohol (1220 µg/l) in zijn bloed . Hij moet zich hierom verantwoorden bij de rechter. Er is vannacht bij deze dollemansrit niemand gewond geraakt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei