Eerste sluis in de Rijn bij Amerongen is klaar

videoDe renovatie van de sluis bij Amerongen is afgerond. Daarmee is ook het eerste deel van de modernisering van de drie sluis- en stuwcomplexen op de Nederrijn en Lek klaar. De komende weken wordt een stuw bij Amerongen vervangen.

Volledig scherm
Norbert van der Hoek van Rijkswaterstaat bij de stuw in Amerongen. © William Hoogteyling

Rijkswaterstaat vervangt en renoveert de drie stuw- en sluiscomplexen bij Hagestein, Driel en Amerongen. De zes vizierschuiven (grote stalen bogen) worden vervangen en de drie sluizen gerenoveerd. De drie complexen kunnen in de toekomst door één sluismeester worden bediend. Die zit als het project is afgerond, naar verwachting eind 2019, in een nieuw kantoor bij Amerongen.

De totale renovatie van de drie stuwcomplexen bestaat uit het vervangen van technische installaties en beweegbare delen van stuwen en sluizen, het repareren van de betonconstructies in sluizen en stuwen en het schilderen van de complexen. De kosten van het project bedragen 100 miljoen euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei