Fietser zwaargewond door ongeluk met trailer op Cuneraweg

videoRHENEN Bij een ongeluk met een trailer is een fietser zwaargewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 11.35 uur op de Cuneraweg (N233)  tussen Veenendaal en Rhenen.

Hoe de aanrijding met de trailer is gebeurd, is nog niet bekend. De hulpdiensten werden groots ingezet, inclusief een traumahelikopter.

Een trauma-arts heeft het ambulancepersoneel ondersteund en het slachtoffer wordt per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Omwonende hoorde harde klap

Omwonende Japer Oosterveld alleen een harde klap toen hij in het weiland aan het werk was. ,,Ik dacht eerst aan een klapband, maar later zag ik dat het wel serieus was.”

Zijn huis aan de Cuneraweg belemmerde zijn zicht op het ongeluk, dat pal voor zijn woning gebeurde. ,,Ik heb niets gezien, alleen de voorkant van de truck die voor een deel in de berm stond. Ik heb nog even gevraagd of ik kon doen, maar dat was niet nodig. Er was al iemand met medische kennis. Ik heb het slachtoffer niet goed kunnen zien.”

Een buurman meende een vrouw te hebben gezien. ,,Ik heb niet meer dan een schim gezien. Ik ben niet gaan kijken, want daar had ik geen behoefte aan. Er waren genoeg mensen om te helpen.”

Verwarring

Op de Cuneraweg gebeuren regelmatig ongelukken, zegt hij. ,,Omdat er aan de andere kant van de weg een fietspad ligt, denken veel mensen dat ze ook daar moeten rijden. Ze steken de drukke weg over, terwijl dat niet hoeft. Aan deze kant van de weg kun je ook op de ventweg fietsen. Ik heb daarover al eens met de provincie gebeld, maar dat leverde weinig op.”

Het verkeer werd tijdelijk omgeleid via de parallelweg van de N233. De Politie deed onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval,waardoor de weg in beide richtingen gesloten was. Inmiddels is de weg weer open.

Volledig scherm
De Cuneraweg was tijdelijk afgesloten © AS Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei