Volledig scherm
© Herman Stöver

Filefilmpjes verzamelen in Rhenen

RHENEN - Het verkeer in Rhenen loopt dagelijks vast. Rhenen heeft daarom snel een bredere brug nodig, vindt wethouder Hans Boerkamp. Die verzamelt filefilmpjes en foto's om de provincie wakker te schudden.

Hans Boerkamp is de nieuwe wethouder van onder andere verkeer in Rhenen. Eerder was het provinciehuis van Utrecht zijn werkdomein. De inwoner van Utrecht was daar provinciaal statenlid voor D66. Die connecties wil hij nu gebruiken om aandacht te vragen voor de verkeerssituatie in Rhenen. 

,,Want het verkeer staat steeds vaker vast. Daarom is het belangrijk dat er snel wat gaat gebeuren aan de Rijnbrug. Niet alleen voor de doorstroming van het verkeer maar ook voor de bewoners.’’ Want door de dagelijkse files bij de Rijnbrug staan ook de winkelstraten van de stad regelmatig vast en zijn winkels niet bereikbaar. 

Filmpjes

Een maand geleden deed Boerkamp een oproep aan alle Rhenenaren om filmpjes en foto's van de vele files op te sturen. Naar het gemeentehuis. Want de wethouder gaat ze dan allemaal doorsturen naar de provincie. ,,Het scheelt dat ik daar nog goede contacten heb.’’

 In de zomer kwam er niet zo heel veel aan materiaal binnen vanwege de vakantie, maar nu het dagelijkse leven weer op gang is gekomen, doet hij wederom een oproep. Boerkamp was vorige week nog op bezoek bij de nieuwe gedeputeerde Dennis Straat om bij te praten over onder andere het verkeer.

,,Er moeten wel knopen door worden gehakt aan het einde van het jaar, want we kunnen niet langer wachten’’, vindt de wethouder. ,,Als alles meezit, zouden we in 2021 kunnen beginnen en kan de verbreding van de brug in 2023 klaar zijn. Dan wordt het nog enkele jaren afzien, maar dan weet je tenminste waar je aan toe bent.’’ 

Filmpjes en foto's kunnen naar communicatie@rhenen.nl 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei