Druk verkeer op de brug tussen Rhenen en Kesteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Druk verkeer op de brug tussen Rhenen en Kesteren. © Herman Stöver

Fileleed voor de Rijnbrug: ‘Verbreding alleen levert niets op’

lezers reagerenRHENEN - De Rijnbrug van Rhenen is voor automobilisten een bottleneck, ze staan vaak in de file.  Maar een verbreding alleen gaat de files niet oplossen. Dat blijkt ook uit reacties van mensen op de vraag welke problemen ze tegenkomen voor of na de Rijnbrug.

4 reacties

 • Arie van Doorn

  1 jaar geleden
  Weet je wat zou helpen?Die enorme expansiedrift van veenendaal een halt toe roepen als je hoort wat de plannen zijn, de ene woontoren na de ander 7000 huizen richting rhenen. dan slipt alles binnen 10 jaar zo en zo dicht maar ja SGP gemeentes he groei status geld en macht de rest is bijzaak
 • Flip Swix

  1 jaar geleden
  Men moet de verbreding van de brug koppelen aan duurzame mobiliteit. Die oplossing ligt ook voor het oprapen: Trek de spoorlijn van Rhenen door naar Kesteren zodat er een alternatieve verbinding ontstaat richting Nijmegen. Een fijnmaziger spoorwegennetwerk kan beter concurreren met de auto.
 • MG Overeem

  1 jaar geleden
  als de A30 verlengt wordt via de A12 naar de A15 lost dit een heleboel op, heeft Veenendaal , Ede, Wageningen en Rhenen voordeel bij. In Rhenen bij viaduct blijft ander een steeds groter probleem.
 • Roland Laurant

  1 jaar geleden
  @ Henk van Dam, gaat miljarden kosten? Ongelofelijk dat meningen als waarheid in de krant/op de website komen. Het verbreden van de brug lost de problemen niet op, als de N233 van A15 tot aan A12 verbreed zou zijn dan lost dit mogelijk de problemen op. Als er dan niet veel meer verkeer komt. Het verplaatsen van een"flessenhals" heeft nog nooit geholpen. Jarenlang was de brug bij Ewijk zo'n plek, tegenwoordig staat het verkeer bij de volgende brug Bankhoef/Ravenstein.
 1. Gevoelige dreun voor omslag in de zorg in regio Amersfoort nu Kwintes ermee kapt: dít is het gevolg
  PREMIUM

  Gevoelige dreun voor omslag in de zorg in regio Amersfoort nu Kwintes ermee kapt: dít is het gevolg

  De problemen stapelen zich op voor het plan om het zorglandschap in de regio Amersfoort voor 10.000 cliënten radicaal op de schop te nemen. Zorgaanbieder Kwintes maakte woensdag bekend te stoppen met de aanbesteding voor begeleiding thuis, beschermd wonen en daklozenopvang vanwege ‘financiële en organisatorische risico’s’. Wat zijn de gevolgen? Vier vragen en antwoorden.