Volledig scherm
Froukje Zuidema. © Herman Stöver

Froukje uit Rhenen is de 'on stage swing' in musical Ciske de Rat (video)

RHENEN - Froukje Zuidema uit Rhenen is vanaf november te zien in de musical Ciske de Rat. Ze deelt het podium delen met onder meer Danny de Munk en Ellen Evers. Zuidema (22) is dolblij met haar rol: „Ik kan mijn geluk niet op.”

De derdejaars studente muziektheater aan Codarts in Rotterdam werd uitgenodigd voor een autidite bij Stage Entertainment.

Bikkelen

Niet veel later werd ze gebeld voor een nieuwe auditie. "Het proces voor Ciske de Rat was al afgerond. Maar ze kwamen nog iemand tekort."

Uiteindelijk werd Zuidema uitgekozen. Ze krijgt geen vaste rol maar zal actief zijn als 'on stage swing'. Dat betekent dat ze verschillende rollen gaat spelen. „Het wordt bikkelen maar ik heb er vertrouwen in dat ik het kan.”

Muzikale familie
Zuidema komt uit een muzikale familie die actief is bij muziekvereniging Ons Genoegen. Ze trad vorig jaar op als Marlène Dietrich bij de herdenking van de Slag om de Grebbeberg. Ze ontdekte haar muzikale talent op haar middelbare school, het CLV in Veenendaal.

Een uitgebreid interview met Froukje Zuidema is te lezen in De Gelderlander, editie De Vallei, van donderdag 16 juni, online te lezen via krant.gelderlander.nl

Bekijk in deze video de presentatie van de cast.

Vandaag kwam de cast samen voor de perspresentatie in Amsterdam. Wij namen een kijkje backstage bij de voorbereidingen en spraken de cast en de creatives. Dit is BackStageNow. Hier Zie Je Alles Het Eerst! BackStageNow is het YouTube kanaal van Stage Entertainment NL. Facebook + Twitter + Instagram = BackStageNowNL FOLLOW US.

De Vallei