Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

'Gebruik gebouwen sportclubs Rhenen'

RHENEN - Waarom kunnen gebouwen van sportverenigingen in Rhenen, zoals die van de hengelsportvereniging en scouting, ook niet gebruikt worden door andere clubs of instellingen?

De raadscommissie bespreekt dinsdagavond welke accommodaties nodig zijn om alle activiteiten in het sociaal domein te huisvesten. Rhenens Belang (RB) bepleit om gebouwen van Rhenense clubs ook te gebruiken om sociale activiteiten in Rhenen te huisvesten. Het mes snijdt dan aan twee kanten, zegt RB. Andere clubs vinden dan betaalbaar onderdak en de sportclubs krijgen op hun beurt extra huurinkomsten. Rhenens Belang vindt dat de nieuwe coalitie zich nu nog te veel richt op gemeentelijke gebouwen wanneer stichtingen of clubs vragen om onderdak.

Daltonschool

Verder vindt de lokale partij het geen goed idee om nieuwbouw voor de Daltonschool te plegen aan de Bantuinweg. Het voormalige terrein van de Acaciaschool is volgens RB veel geschikter. Ook dat stellen ze vanavond aan de orde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei