Volledig scherm
Sportpark De Meent dreigt te sluiten. © Tamara Reijers

Geldprobleem voetbalclub VVA komt door jarenlang financieel wanbeleid

ACHTERBERG - Financieel wanbeleid is de belangrijkste bron van het nijpende geldprobleem bij voetbalclub VVA '71 in Achterberg. Dat bevestigt penningmeester en vice-voorzitter Walther Veltman van de club.

De club is al maanden in het nieuws vanwege financiële perikelen.

Uitstel van betaling
Die werden aanvankelijk vooral geweten aan de stichting rond het eerste elftal, dat uitkomt in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Eerst was onzeker of het eerste team wel aan het seizoen in de hoofdklasse zou beginnen. Donderdag werd bekend dat de rechtbank in Utrecht de club uitstel van betaling heeft verleend en daarmee dat het probleem ook de vereniging zelf treft.

Onregelmatigheden
De Belastingdienst stuitte naar nu blijkt bij nacontrole over de periode 2009-2013 op vele onregelmatigheden. Afdrachten van btw klopten niet, vergoedingen aan vrijwilligers waren niet opgevoerd en kassa-opbrengsten niet juist verantwoord.

Regeling
De club heeft na 2013 in overleg met de fiscus en de gemeente Rhenen, die ook nog geld tegoed heeft van de vereniging, orde op zaken gesteld. Pogingen om een betalingsregeling te treffen, liepen echter op niets uit. Veltman, die in 2013 in het bestuur kwam, hoopt dat de inmiddels aangestelde bewindvoerder dit alsnog voor elkaar kan krijgen.

De Vallei