Woonwerkwerkplaats de Kleine Wereld in Wageningen. Hier wonen nu vijf statushouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonwerkwerkplaats de Kleine Wereld in Wageningen. Hier wonen nu vijf statushouders. © Herman Stöver

Gemeenten kunnen asielzoekers niet kwijt: Vallei voorziet volgend jaar problemen

RHENEN/ WAGENINGEN/ VEENENDAAL/ EDE - Nederlandse gemeenten hebben grote problemen met het vinden van woningen voor asielzoekers met een verblijfsvergunning. In de Vallei loopt dit tot nu toe goed, maar 2021 wordt waarschijnlijk een ander verhaal.

2 reacties

 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Als de IND eens beter z,n werk deed was het probleem vast niet zo groot , want er zitten tussen al die asielzoekers heel veel gelukzoekers , mensen uit veilige landen , criminelen enz. enz mensen die hier eigenlijk niets te zoeken hebben , en ook nog eens 6700 euro schade vergoeding opstrijken als hun aanvraag niet binnen 6 maanden is behandeld..! dit is toch niet normaal...alles van onze belasting centen..! dus IND ga eens aan het werk..! en los dit probleem op...!
 • Mart

  1 maand geleden
  Je kan nog zo goed je best doen met mensen opnemen,maar als je erop hoop dat men binnen een bepaalde.tijd terug gaat naar het thuisland,dan heb je boter op je hoofd. Nu zijn ze in paniek omdat er geen voldoende huisvesting is en zullen er stappen en toezeggingen worden gedaan waar men niet achter zal en kan staan. Dus wie is er weer de sjaak,de vluchteling.
 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

De Vallei