Volledig scherm
Genieten van het mooie weer langs de Nederrijn bij Rhenen. © Herman Stöver

Genieten aan het water en van het water op de warme paasdagen

RHENEN Dankzij de zomerse weersomstandigheden was het tijdens de paasdagen volop genieten langs de rivieren. De uiterwaarden van Rhenen en Wageningen trokken veel bezoekers die de zonnestralen opzochten langs het water. Of op het water, met de boot.

Er werd wel gewaarschuwd om nog niet te gaan zwemmen in het water van de rivier of in de plassen. Daarvoor is het water nog veel te koud. De temperatuur van de Rijn tussen de sluizen van Driel en Amerongen werd maandag gemeten op 14,8 graden Celsius.

In Rhenen konden kinderen vorige week ook eindelijk genieten van de ‘Rhenense bedriegertjes’. In het centrum is daar een waterpartij aangelegd waarbij er verlichte stralen water op onregelmatige en onverwachte momenten uit de grond schieten. Tot groot vermaak vooral van de kleinsten, de afgelopen week. 

Alleen, met Pasen zelf deed de fontein het niet. De reden is niet bekend. De bedriegertjes zouden vorig jaar al in de zomer aan worden gelegd, maar door technische storingen lukte dat niet. Vorige week kwamen ze alsnog tot leven in de Rhenense binnenstad.

Volledig scherm
Door het mooie weer waren er veel mensen op en langs de Rijn te vinden. © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei