Geslaagd? Daar moet champagne-ijs op gegeten worden

RHENEN - Martino's IJs in Rhenen speelt met een speciaal examen-ijsje in op de uitslagendag in het middelbaar onderwijs. Het champagne-ijs, mét alcohol en dus alleen voor 18 jaar en ouder, ligt vandaag in de vitrine voor iedereen die iets te vieren heeft.

De smaak is bedacht door ijsmaker Timon de Geus van de gelateria in Rhenen en Doorn.

Een bericht op Facebook viel al uitstekend in de smaak. Volgens Sanne Colijn van de ijssalon is een originele tijdelijke smaak meestal goed voor veel extra klandizie. Martino's haalde enige tijd geleden de internationale pers met Panda-ijs om de komst van de reuzenpanda's naar Ouwehands Dierenpark te vieren. 

 Tony Chocolonely-ijs

,,Ons bereik via sociale media is behoorlijk groot. We hadden pas Tony Chocolonely-ijs, dat bericht werd door 20.000 mensen gezien.’’ 

Colijn heeft zelf een aantal examenkandidaten achter de toonbank staan. ,,Vandaag waren maar drie van de negentien jongeren op mijn lijstje beschikbaar. Het is zo'n dag, met de examengala's heb je dat ook.’’

Volledig scherm
Champagne-ijs in de vitrine van Martino's in Rhenen. © Martino's IJs
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei