De Rijnbrug met Rhenen aan de Utrechtse noordoever en de uiterwaarden van Kesteren aan de Gelderse zuidoever.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rijnbrug met Rhenen aan de Utrechtse noordoever en de uiterwaarden van Kesteren aan de Gelderse zuidoever. © Sven Menschel

Grote zorgen in Rhenen en Rivierenland: geen extra geld voor Rijnbrug uit Gelderland

ARNHEM/RHENEN-  Gelderland gaat geen extra miljoenen uitgeven aan het verbreden van de Rijnbrug. Lokale ondernemers denken dat het hele project niet doorgaat en maken zich grote zorgen.

4 reacties

 • Toine Voeten

  1 jaar geleden
  Verbreden van de Rijnbrug lijkt mij een vrij zinloze zaak, als je niet direct daaraan de capaciteit van de afvoer vergroot. De file zal zich nmm verplaatsen, maar zeker niet oplossen.
 • Roland Laurant

  1 jaar geleden
  Ongelofelijk dat zo'n project ff 60 miljoen meer moet kosten, bijna een verdubbeling. Ik begrijp dat er dan kritisch gekeken wordt naar de haalbaarheid. Er staat weliswaar vaak file, maar als de brug verbreed is waar blijft dan al het verkeer, in Rhenen loopt er maar één rijstrook richting Veenendaal. Gaan we dan langs het spoor in de file staan?
 • Ariane van Veel

  1 jaar geleden
  De provincie Gelderland kan toch wat lenen, 30 miljoen, dat is toch peanuts. De rijksoverheid gaat de komende 3 jaar ook draaien op geleend geld. Dusz provincie waarom toch zo de hakken in het zand. Van een bredere brug wordt iedereen blij: het milieu, want geen files, iedereen eerder thuis, de brug weer veilig...
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Het provincie bestuur zal geen last hebben van de files omdat ze er zelf nooit instaan, Elke dag die file is mijns inziens toch ook slecht voor hel milieu en de provincie Gelderland heeft geld zat dus dat hoeft het probleem ook niet te zijn.