Burgemeester Hans van der Pas
Volledig scherm
Burgemeester Hans van der Pas © Gemeente Rhenen

Hans van der Pas wil langer burgemeester van Rhenen blijven

RHENEN - Hans van der Pas wil burgemeester van Rhenen blijven. De 56-jarige burgervader meldt dat hij zichzelf beschikbaar stelt voor een tweede termijn als burgemeester van de Utrechtse stad. 

Van der Pas begon in juli 2014 als waarnemend burgemeester in Rhenen als opvolger van opvolger voor Joost van Oostrum die naar de gemeente Berkelland vertrok. Van der Pas werd op 28 januari 2015 officieel aangesteld als zijn opvolger. Zijn eerste ambtstermijn loopt in januari 2021 af.

‘Nog elke dag plezier in het werk’

Van der Pas: ,,Het belangrijkste is dat ik nog iedere dag veel plezier heb in mijn werk. Het is nog steeds een voorrecht om burgemeester te zijn voor inwoners en ondernemers van de gemeente Rhenen. Daarnaast heb ik ook het gevoel dat ik nog iedere dag kan bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeente en haar gemeenschap."

Hij noemt de coronacrisis en de gevolgen daarvan als een van de redenen om door te willen gaan. Dat gaat het nodige betekenen voor inwoners en ondernemers: ,,En gaat daarmee nog meer vragen van een daadkrachtig gemeentebestuur. Daar is ook een bepaalde mate van politieke stabiliteit voor nodig. Vanuit dienend leiderschap wil ik daar graag blijvend mijn bijdrage aan leveren.”

Gemeenteraad moet aanbeveling uitbrengen

Eind 2020 moet de gemeenteraad een aanbeveling uitbrengen over de herbenoeming van de burgemeester. Op basis van de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de Commissaris van de Koning beslist de minister van Binnenlandse Zaken dan over de voordracht voor herbenoeming aan de Koning.

De Vallei