Volledig scherm
Er mag niet harder dan 309 kilometer gereden worden in grote delen van Elst © Getty Images/iStockphoto

Hardrijders Elst moeten last krijgen van drempels

ELST - Er wordt te hard gereden in de dorpskern van Elst. Daarom gaat de gemeente Rhenen nieuwe drempels aanleggen en bestaande drempels lastiger maken.

De gemeente trekt dit jaar 90.000 euro uit voor de werkzaamheden rond de Schoolweg en Irenestraat. Het zijn beide 30-kilometerwegen, maar ze zijn nog niet als zodanig ingericht. Snelheidsmetingen  hebben geleerd dat te veel mensen er te hard rijden. En dat wringt des te meer omdat veel schoolgaande kinderen vanuit de scholen bij dorpscentrum Het Bestegoed gebruik maken van die wegen.

Lijnbussen

 In de Schoolweg liggen al enkele drempels, maar die zijn vrij laag en makkelijk te passeren omdat er voorheen lijnbussen overheen moesten rijden. Nu zijn die busroutes verlegd over de doorgaande N225 en dat maakt het mogelijk om de weg echt in te gaan richten als 30-kilometerweg. De bestaande drempels worden iets hoger en minder makkelijk hard rijdend te passeren en fietsers worden beter beschermd.

Minder hard

Ook op de Irenestraat in Elst kan makkelijk te hard gereden worden. Daar worden dit jaar bij de kruisingen met de Schoolweg en Margrietstraat verhoogde verkeersplateaus aangelegd. Dat moet automobilisten er toe bewegen om ook daar minder hard te gaan rijden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei