Volledig scherm
De sloop van de voormalige bibliotheek in Rhenen vordert snel. © Herman Stöver

Het einde van de bibliotheek in Rhenen nadert snel

RHENEN - De fysieke herinnering aan de bibliotheek in Rhenen verdwijnt in rap tempo. Slopers zijn bezig om de laatste restanten van het gebouw aan de Nieuwe Veenendaalseweg tegen de grond te werken. 

Op de plaats van de bieb komen 32 zorgappartementen voor cliënten van Zideris. In september begint de bouw ervan. Als alles volgens plan verloopt zijn de appartementen een jaar later klaar. De woningen zijn in de eerste plaats bestemd voor de huidige bewoners van Molenberg 33-35, Groeneweg 76 en Nateland 13-15, kleine complexen van Zideris in Rhenen en Achterberg. 

De overige appartementen zijn voor enkele cliënten van het Heimerstein-terrein langs de Cuneraweg die door willen stromen naar een locatie buiten het terrein. Als er nog plek overblijft, dan zijn die voor nieuwe cliënten.

De bibliotheek is sinds 2015 gevestigd in het Huis van de Gemeente, een eindje verderop.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei