'Hier leg je makkelijk contact en dat is wel iets waar ik best gelukkig van word'

VALLEIVOLKAan het einde van deze maand verhuist de Rhenense bakkerij De Jong van de kraam weer terug naar het dan fraai verbouwde winkelpand op de kop van de Molenstraat. ,,Heel fijn natuurlijk’’, zegt medewerker Henrieke van Plaggenhoef. 

Toch zal ze de buitenlocatie best een beetje gaan missen: ,,Het valt wel op dat je hier in de kraam heel makkelijk contact legt. Een winkel heeft altijd een iets hogere drempel. Hier spreken mensen je toch wat makkelijker aan en dat is wel iets waar ik best gelukkig van word.’’ 

,,Ik voel mij echt een beetje een marktmeisje hier in de kraam en dat is, zolang het niet te koud wordt, best gezellig. Waar de mensen het meest voor komen? Ja, dat zijn toch wel onze geliefde saucijzenbroodjes. En als het wat frisser wordt zal dat vast nog wel toenemen.’’

Valleivolk (689) De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd?

Volledig scherm
Henrieke van Plaggenhoef © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei