Volledig scherm
De Zijdvang. Automobilisten blijven rijden op het afgesloten stuk weg. © Politie Rhenen

Honderd bekeuringen in twee weken tijd voor negeren wegafsluiting Rhenen

RHENEN - In enkel twee weken tijd zijn wéér honderd automobilisten door de politie op de bon geslingerd omdat zij een weg in waren gereden waar het niet mocht, meldt de politie Rhenen.

Tussen 1 april en 14 april werd het honderdtal bekeuringen uitgeschreven, omdat de 'gesloten verklaring’ van een deel van de Zijdvang in Rhenen werd genegeerd. 

De politie meldt dat zij het aantal ‘sluipers’ wel zien afnemen. Toch zijn er enkele hardleerse bestuurders: vijf bestuurders werden in twee weken tijd drie keer bekeurd. Volgens de politie kost dat 312 euro per persoon.

Eén van de omrijders zou tegen agenten hebben gezegd: ‘Omrijden kost mij te veel tijd. Ik waag het er gewoon op.’

Maandenlange boeteregen

De afgelopen maanden werden al meerdere keren een flink aantal boetes uitgeschreven op het stukje weg dat al jaren is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar blijkbaar blijven automobilisten het proberen. In de week vóór 1 april werden ook al 129 bekeuringen uitgedeeld. In januari en februari werden ook al tientallen mensen betrapt op het illegaal nemen van de sluiproute.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei