Volledig scherm
Het voetveer vaart weer dagelijks van Lienden naar Rhenen. © William Hoogteyling

Ideaal weer voor op en neer

RHENEN/LIENDEN - Stralende zon, een lichte stroming en nauwelijks een windje. Ideale omstandigheden voor het voetveer dat sinds maandag weer dagelijks op en neer vaart van Rhenen en Lienden.

De RheLie is de naam van het pontje dat sinds 2013 op en neer vaart over de Nederrijn. ,,Gelukkig varen we weer met de eigen boot’’, zegt schipper Henk Luisman, die al vanaf het begin op en neer vaart met het kleine voetveer waar maximaal twaalf fietsers en voetgangers mee kunnen. 

Eerder dit jaar waren er motorische problemen. ,,We moesten met een reserveboot varen maar nu is hij weer helemaal in orde.’’

Luisman vindt het mooi werk. ,,Je hebt veel vaste klanten.” Nu is het nog relatief rustig. ,,Straks bij de Rijnweek in Rhenen, dat is een van de drukste periodes.’’ Het veer vaart dagelijks van 10.00 tot 17.50 uur.

Volledig scherm
© William Hoogteyling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei