IJsbeertjes kijken kan bijna: Ouwehands gaat weer open

RHENEN - Het is bijna mogelijk om de jonge ijsbeertweeling in levenden lijve te zien in Ouwehands Dierenpark. De dierentuin in Rhenen gaat op maandag 18 mei weer open. 

De jonge ijsbeertjes in Ouwehands Dierenpark.
Volledig scherm
De jonge ijsbeertjes in Ouwehands Dierenpark. © © Ouwehands Dierenpark

Het dierenpark meldt vanochtend dat dit is besloten na overleg met de veiligheidsregio en de Gemeente Rhenen.

De pasgeboren pandababy is alleen nog te zien via een speciale livestream. In Ouwehands zijn onlangs ook ringstaartmaki's en doodshoofdaapjes geboren.

Veiligheid van de gasten, medewerkers en dieren staat voorop, stelt Ouwehands. Het park is daarom zo ingericht dat de gasten overal voldoende afstand van elkaar kunnen houden en de regels van het RIVM nageleefd kunnen worden. 

Er zal een maximum aantal gasten per dag toegelaten worden en om de aankomst van de gasten te spreiden. Iedereen, ook abonnementhouders, moet vooraf een kaartje reserveren via de website.

|Eenrichtingsverkeer


Voor de gasten is het misschien even wennen, stelt Ouwehands. Het park ziet er op sommige plaatsen iets anders uit. Op enkele plekken geldt eenrichtingsverkeer om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Ook zijn er aangepaste horecavoorzieningen. 

‘Het vraagt soms wat aanpassingsvermogen. Getraind personeel is zichtbaar aanwezig om uitleg te geven en alles in goede banen te leiden’, aldus Ouwehands. Het dierenpark treft daarnaast extra maatregelen om de hygiëne te waarborgen:  ‘Contactpunten worden vaker schoongemaakt en centrale desinfectiepunten zijn aanwezig’.

De Vallei