Volledig scherm
Ries van de Klift. © Herman Stöver

Ik heb nog altijd pijn

ValleivolkElstenaar Ries van der Klift is in een rustig tempo op weg naar de apotheek in zijn dorp bij Het Bestegoed.

,,Ik strompel een beetje ja, dat doe ik al vijf jaar. Ik reed toen de Elsterberg af met mijn bromfietsje naar Veenendaal toen een automobilist die afsloeg naar de Oude Veensegrondweg mij compleet over het hoofd zag. Het had natuurlijk nog veel slechter af kunnen lopen, maar ik heb er nog steeds last van. Ik heb alle dagen pijn, er zitten allemaal bouten en pinnen in mijn been en die voel ik wel degelijk. En ik ben echt niet kleinzerig hoor, want ik ben heel lang stratenmaker geweest en dat is mooi maar ook zwaar werk.’’ Waar zou hij nou blij van worden? ,,Goede gezondheid meneer, dat telt.’’

Valleivolk (753)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei