De ME grijpt in op het kruispunt van de Cuneraweg en Friesesteeg in Achterberg.
Volledig scherm
PREMIUM
De ME grijpt in op het kruispunt van de Cuneraweg en Friesesteeg in Achterberg. © William Harthoorn

Jaarwisseling loopt weer uit de hand in Achterberg; ME grijpt in en pakt twee relschoppers op

ACHTERBERG - Tot 02.00 uur ging het redelijk goed in het Rhenense dorp Achterberg, daarna ging het alsnog mis bij de viering van de jaarwisseling. Jongeren hadden een auto in de fik gestoken op het kruispunt van de Cuneraweg en de Friesesteeg en hinderden brandweer en politie bij het blussen. ,,Ze gooiden met zwaar vuurwerk naar de hulpverleners”, kijkt burgemeester Hans van der Pas terug.

5 reacties

 • Jan van Beem

  5 maanden geleden
  Het ligt niet aan de wet, de minister of de burgemeester, maar voor de volle 100% aan de mensen die deze vuurwerkmisdaden uitvoeren en aan de ouders die onvoldoende controleren wat hun kinderen uitspoken.
 • R. Mandersloot

  5 maanden geleden
  @Harry Batterman: met het 1e gedeelte van het betoog ben ik het deels eens, maar het 2e deel?????? Wat heeft het feit dat een vrouw minister is hiermee te maken? Trouwens, enig idee hoe een en ander werkt? Wetten moeten door de 2e en 1e kamer, snappie?
 • Eikje Bat

  5 maanden geleden
  Harry Batterman: vanwaar de overbodige toevoeging 'vrouwelijke'? Doet toch helemaal niet ter zake?
 • H Batterman

  5 maanden geleden
  Gooien met zwaar vuurwerk naar burgers, politie, brandweer, ambulance is gewoon een bewuste actie met als doel letsel toe te brengen. Er moet veel en veel zwaarder gestraft worden en ook daadwerkelijk alle schade verhalen op de daders of daders. Maar de straffen zullen nog wel minder worden met onze nieuwe vrouwelijke minister die totaal geen rechten of wetskennis achtergrond heeft.
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  Gelukkig wordt hier wel ingegrepen waar op andere plaatsen politie en ME toekijken hoe de wet wordt overtreden.

De Vallei