Volledig scherm
PREMIUM
Henk Deys en Maike Woldring in de trouwzaal van het Oude Raadhuis in Rhenen die om wordt gebouwd tot tijdelijke expositieruimte voor de kaartencollectie van Deys. © Herman Stöver

Kijkje in de keuken van het nieuwe Stadsmuseum Rhenen

RHENEN - Wat gebeurt er toch achter de deuren van het oude Rhenense raadhuis? Zaterdag kunnen de inwoners weer een blik naar binnen werpen, wanneer het nieuwe Stadsmuseum de deuren opent.

Van het voormalige museum Het Rondeel naar het nieuwe Stadsmuseum Rhenen. Fysiek zijn het slechts enkele stappen van het oude naar het nieuwe onderkomen. Dat is een van de meest markante gebouwen in Rhenen: het oude raadhuis. Het historische gebouw aan de voet van de Cunerakerk staat al maanden in de steigers. Nu zijn de deuren alleen nog open voor de bouwvakkers en de vrijwilligers van het museum,. Vanaf zaterdag kan iedereen er een kijkje nemen. Ook in het nieuwe Muziekcafé en de VVV die meeverhuist naar het pand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei