Volledig scherm
Leden van volleybalvereniging Excelsior in ‘t Gastland. © Marianne Louters

Kleine aanpassingen ‘t Gastland in afwachting van renovatie of nieuwbouw

RHENEN - Binnenkort worden de kleedkamers van sporthal ‘t Gastland in Rhenen vast aangepakt. Eind dit jaar komt de gemeente met plannen voor nieuwbouw of renovatie van de sporthal en het erbij horende zwembad.

De gemeenteraad van Rhenen beslist in december wat er moet gebeuren met sportaccommodatie ‘t Gastland. Daarbij zijn er verschillende varianten mogelijk. In het meest extreme geval besluit Rhenen dat er een compleet nieuwe sporthal én een nieuw zwembad komen. Maar die variant acht wethouder Simone Veldboer op dit moment niet voor de hand liggend. Een scenario dat alles verdwijnt acht ze ook ondenkbaar. 

,,We zijn als gemeente wel verantwoordelijk voor het bewegingsonderwijs’’, legt Veldboer uit. ,,Dus we zullen altijd een grote gymzaal of kleine sporthal nodig blijven hebben.’’ Dus de oplossing ligt waarschijnlijk ergens in het midden: een meer of mindere mate van renovatie van het sportcomplex.  

Quote

We zijn als gemeente wel verantwoor­de­lijk voor het bewegings­on­der­wijs. Dus we zullen altijd een grote gymzaal of kleine sporthal nodig blijven hebben

Simone Veldboer, Wethouder Rhenen

Update van de kleedkamers

Maar voor de korte termijn zijn er ook maatregelen gewenst om de accommodatie aantrekkelijk te houden voor de gebruikers. Die hebben daar volgens Veldboer ook om gevraagd. Een update van de kleedruimtes is daarbij het meest belangrijk. Daarnaast heeft de accommodatie regulier technisch onderhoud nodig.

Een andere zaak die op korte termijn moet worden geregeld is de exploitatie van ‘t Gastland. het contract met de huidige exploitant Optisport loopt eind dit jaar af en moet voor 31 juli worden verlengd of opgezegd. ,,We stellen de gemeenteraad voor om het contract met drie jaar te verlengen’’, zegt Veldboer. ,,Daarmee kopen we ook tijd om goede plannen te maken voor de langere termijn.’’ 

Optisport heeft volgens de wethouder de intentie om ook in de toekomst de exploitatie van ‘t Gastland te blijven doen. ,,Daarom zijn zij de eerste gegadigde om dat ook de zeven jaar daarna te doen.’’ Mocht er overigens een compleet nieuwe accommodatie verrijzen, dan moet de exploitatie Europees worden aanbesteed.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei