Bewoner Edwin Brink bij het perceel aan de Utrechtsestraatweg in Rhenen waarvoor bouwplannen waren. De gemeenteraad heeft daar nu een streep door gezet.
Volledig scherm
Bewoner Edwin Brink bij het perceel aan de Utrechtsestraatweg in Rhenen waarvoor bouwplannen waren. De gemeenteraad heeft daar nu een streep door gezet. © Elly Molenaar

Kom niet aan het uitzicht over de rivier: Rhenense raad schiet omstreden bouwplan aan flarden

RHENEN - De bewoners van de Utrechtsestraatweg in Rhenen kunnen opgelucht ademhalen: hun uitzicht over de Nederrijn blijft behouden. De gemeenteraad heeft unaniem een bouwplan voor die plek afgeschoten. Burgemeester Hans van der Pas waarschuwt wel dat dit muisje nog een juridisch staartje kan krijgen.

5 reacties

 • janneke janssen

  2 maanden geleden
  Beste meneer van dijk, dat is van geheel andere orde, ligt niet aan natuurgebied, loopt wandelpad langs op. Er is ook plantsoen bij aangelegd. Misschien het feit, dat u daar vroeger gewoont heef in de buurt deze zure reactie, En het feit dat u misschien als voormalig directeur van de woningstichting bouwplannen had. De gemeente heeft ook inkomsten nodig, en met de verkoop van de volkstuinen kon er weer een andere rekening betaald worden.
 • Eep van Dijk

  2 maanden geleden
  Een aantal jaren geleden is er een drietal woningen aan de Doelenwal gerealiseerd. Ik heb de gemeenteraad toen niet gehoord over het bewaren van een panorama. Het ging toen om verkoop van grond die eigendom was van de gemeente. Dan ligt de situatie kennelijk anders. Voor de duidelijkheid: ik heb en had niets tegen woningbouw aan de Doelenwal maar ik vind wel dat de gemeenteraad kennelijk met twee maten meet.
 • janneke janssen

  2 maanden geleden
  Nee ik zit niet in de gemeenteraad, maar ben wel tegen. Het is gemakkelijk reageren als je hoog waarschijnlijk niet weet waar het overgaat. Sowieso zomaar ergens een stukje bouwgrond toegewezen gekregen als compensatie das al heel vreemd. En dan op dit stuk grond, heel jammer voor meneer Mol. Ergens wist hij dit al jaren geleden, hier kun je gewoon niet bouwen. Ik zou zeggen neem je verlies, blijf wonen in het leuke huis waar je nu woont. Geniet van je uitzicht, dat doen wij ook nu gelukkig
 • Wilhelmus Liebrand

  2 maanden geleden
  Als er in ons drukke land overal zo geredeneerd zou worden betekent dat waarschijnlijk een landelijke bouwstop, leve de democratie. Hier wordt het eerlijk verworven recht van een eenling weer eens met voeten getreden ten behoeve van het stemgedrag van een egoïstische groep. Zou zeggen,snel naar de rechter.
 • A I Anders

  2 maanden geleden
  De omwonenden aan de Utrechtsestraatweg zitten zeker allemaal in de gemeenteraad?

De Vallei