Volledig scherm
De brandweer ter plaatse © 112Nieuwsgroep

Kortsluiting lamp oorzaak van rook in Rhenens zwembad

updateRHENEN - De brandweer is donderdagochtend met meerdere wagens uitgerukt naar zwembad 't Gastland in Rhenen. Er was sprake van rook in de fitnessruimte. 

De rook werd veroorzaakt door kortsluiting van een lamp armatuur in de fitnessruimte. ,,Uiteindelijk niets spannends dus", laat het zwembad in een reactie weten. Het zwembad werd uit voorzorg ontruimd. De brandweer onderzocht lang waar de rook mogelijk vandaan kwam.

Met vijf voertuigen was de brandweer ter plaatse. Dat is volgens een brandweerman ter plaatse de normale procedure wanneer de hulpdiensten een melding bij grote publiekstrekkers als een zwembad ontvangt.

Tijdens de melding waren er weinig bezoekers in het gebouw aanwezig. Vanmiddag om 17.00 uur opent Het Gastland haar deuren weer. Het zwembad is sowieso donderdagmiddag dicht in de zomervakantie.

Het Gastland is een sportcomplex waar naast een zwembad ook een sporthal, fitnessruimte en een bowlingbaan zitten.

Volledig scherm
© De brandweer met een hoogwerker actief voor het zwembad
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei