Volledig scherm
Door dreigende buien was de openingsavond nog rustig, daarna werd het flink drukker. © Herman Stöver

Lange rijen bij Rijnweek, politie grijpt in bij vechtpartij in VIP-tent

updateRHENEN - De Rijnweek in Rhenen lijkt niet in alles berekend op de flinke drukte bij de optredens. Tijdens de laatste paar avonden was het zeer druk op de Veerwei. Dat betekende ook dat bier krijgen lastig bleek. Later op de avond werden vier mannen aangehouden na een vechtpartij. 

Vooral de horeca bleek niet berekend op het grote aantal bezoekers dat op de verschillende artiesten afkwam. Bezoekers klaagden dat ze soms wel een half uur in de rij moesten staan om munten te kopen. Vervolgens bleek de rij bij de horeca net zo lang. 

Een woordvoerder van de organisatie zegt dat de informatie bekend is. ,, Wij onderzoeken dat met betrokkenen.’’ Voor de laatste avond neemt de Rijnweek waar nodig maatregelen om te zorgen dat de rijen vanavond minder lang zijn. 

Quote

Wij nemen er echt afstand van. Dat hoort niet op de Rijnweek.

Peter van der Jagt, Voorzitter

Opstootje

Later in de avond was er een opstootje in de VIP-tent op het terrein.

Daarbij kwam de politie met flink wat agenten de tent in. Op beelden die op social media rond gaan, is ook te horen dat er politiehonden zijn ingezet.

Volgens voorzitter Peter van der Jagt was er spraken van een ruzie waarbij de beveiligers uiteindelijk de hulp van de politie inriepen. ,,Gelukkig is het snel rustig geworden. Wij nemen er echt afstand van. Dat hoort niet op de Rijnweek.’’ Een woordvoerder van de politie bevestigt die lezing. ,,Er was een vechtpartij waarbij we hebben ingegrepen.’’ Vier mannen uit de omgeving van Rhenen zijn aangehouden en meegenomen voor verhoor. Zaterdagmiddag zaten zij alle vier nog vast. 

Vanavond staan onder meer Nick en Simon op het podium tijdens de slotavond. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei