Van de kerk staat alleen nog de ingang met het trappenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Van de kerk staat alleen nog de ingang met het trappenhuis. © Herman Stöver

Lelijke ‘puist in het gezicht van Rhenen’ is verwijderd om plaats te maken voor nieuw medisch centrum

Het doek is gevallen voor het al jaren leegstaande kerkgebouw aan de Nieuwe Veenendaalseweg in Rhenen. Het slooppand, waar eerder deze maand nog brand uitbrak, moet plaats gaan maken voor een nieuw medisch centrum met appartementen erboven.

8 reacties

 • Eep van Dijk

  5 maanden geleden
  Uit een tekening kan je niet afleiden of iets een 'betonnen kolos' wordt. Dat is dus een suggestieve opmerking van u. Vanuit mijn woning heb ik overigens nooit schapen kunnen zien lopen niet voor de bouw aan de Buitenwal en niet daarna. Ik heb nooit bezwaar gehad tegen woningbouw aan de Buitenwal, zoals u suggereert. Ik heb alleen opgemerkt dat de gemeenteraad met 2 maten meet voor het dicht bouwen van het zgn. schootsveld. En dat is toch wat anders dan bezwaar hebben tegen woningbouw.
 • janneke Jansen

  5 maanden geleden
  Kijk meneer van Dijk, dat heet idd goed lezen, want daar zijn al publicaties over geweest. Heeft u de tekeningen niet gezien, vast wel want daar is juist tegen geprotesteerd. Kennelijk ziet u mijn commentaar als een persoonlijke aanval op u. U zelf reflectie vermogen is toch niet erg groot, als u dat denkt. Nog over de schaapjes in de weide daar keek u vroeger ook graag op uit vanuit u woning
 • Eep van Dijk

  5 maanden geleden
  Mevrouw Janssen suggereert een aantal zaken waarvan ik mij afvraag of dat wel juist is: - er komt een 'betonnen building'. Waar blijkt dat uit? - er is sprake van dure koopappartementen. Waar blijkt dat uit? - de ontwikkelaar wil veel geld verdienen aan dit project. Waar blijkt dat uit? Kortom: toch een beetje suggestief wat mevrouw Janssen allemaal beweert.
 • janneke Jansen

  5 maanden geleden
  Beste meneer van Dijk, mijn gezeur wekt bij u wrevel kennelijk. En nee ik ben niet tegen nieuwbouw, ook woon ik niet op de groeneweg. Ik heb gewoon een andere smaak van bouwen, meer de stijl wat past in de omgeving. Dat is geen hoge betonnen building. Het gebouw komt zeer in het zicht, wordt een behoorlijk aanzien voor de buurt. Daarmee kan best rekening gehouden worden. U houding over twee maten meten, soms verlies je wat, en soms win je !
 • Eep van Dijk

  5 maanden geleden
  Ik begrijp dat lezen niet altijd even makkelijk is. Maar er is toch een duidelijk verschil tussen 'zeuren over nieuwbouw' wat mevrouw Janssen kennelijk doet en mijn opmerking indertijd over meten met twee maten.

De Vallei