Archeologe Charlotte van Mourik Broekman kreeg een plakje in de expositie 14 Opmerkelijke vrouwen van Rhenen. Haar zoon Olivier Delfin bracht samen met zijn partner Annemiek Verhoogt een bezoek aan de tentoonstelling.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologe Charlotte van Mourik Broekman kreeg een plakje in de expositie 14 Opmerkelijke vrouwen van Rhenen. Haar zoon Olivier Delfin bracht samen met zijn partner Annemiek Verhoogt een bezoek aan de tentoonstelling. © Foto Raphael Drent

Lot Delfin zag met een ‘telescopisch oog’ de schatten in de Rhenense bodem

RHENEN/ ELST - In de omgeving van Rhenen haalde Lot Delfin, die in 2010 op 96-jarige leeftijd overleed, de ene na de andere archeologische vondst uit de grond. Het Stadsmuseum Rhenen zet haar in de schijnwerpers op de expositie 14 Opmerkelijke vrouwen van Rhenen.

Dat ze een plaatsje heeft gekregen in de expositie had Lot Delfin-van Mourik Broekman volgens haar schoondochter een grote grap gevonden. Samen met haar man Olivier Delfin is Annemieke Verhoogt vanuit Amsterdam naar het Rhenense Stadsmuseum gekomen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei