Even geen treinen op het station van Rhenen.
Volledig scherm
Even geen treinen op het station van Rhenen. © Herman Stöver

Met de trein? Dan ben je in Rhenen deze week aan het verkeerde adres

RHENEN/VEENENDAAL - Het station van Rhenen biedt deze week een troosteloze aanblik. Een leeg perron, geen trein te bekennen en een in de wind wapperend lint om reizigers buiten te houden.

Volledig scherm
© Herman Stöver

Het heeft allemaal te maken met de werkzaamheden die worden uitgevoerd aan het station van Driebergen-Zeist. Dat duurt nog tot en met zondag 1 maart en daarom rijden er geen treinen tussen Rhenen en Utrecht. Ook op de stations van Veenendaal-Centrum en Veenendaal-West is er deze dagen geen trein te bekennen en liggen de perrons er uitgestorven bij.

Er rijden wel bussen van Rhenen via Veenendaal naar Utrecht. In Rhenen moeten reizigers nu opstappen op de parkeerplaats van het station aan de zuidkant van het viaduct. Ook op het traject tussen Veenendaal-De Klomp en Utrecht rijden er geen treinen.

Wat gebeurt er op station Driebergen-Zeist?

Het station Driebergen-Zeist ondergaat een grote opknapbeurt. ProRail en BAM zijn bezig om extra sporen aan te sluiten. Daarop kunnen de intercity’s die niet stoppen op het station straks gewoon doorrijden en andere treinen inhalen. Er razen binnenkort dus geen treinen meer kort langs de perrons met 130 kilometer per uur. Dat was niet altijd even veilig. Ook de spoortunnel, die al even klaar is, draagt bij aan de veiligheid.

Het nieuwe station van Driebergen-Zeist.
Volledig scherm
Het nieuwe station van Driebergen-Zeist. © William Hoogteyling

De Vallei