Volledig scherm
PREMIUM
De provincie Utrecht betaalt mee aan een verdubbeling van de Rijnbrug bij Rhenen en Kesteren © Sven Menschel

Miljoenen van Utrecht voor dubbele Rijnbrug Rhenen naar Kesteren

RHENEN/UTRECHT - De verdubbeling van de Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren is een forse stap dichterbij gekomen. Provinciale Staten van Utrecht zijn maandagavond laat akkoord gegaan met een extra krediet van 28,8 miljoen euro. Dat is bovenop de ruim 10 miljoen euro die de provincie al had toegezegd. Ook wil de provincie 2 miljoen extra betalen voor de fietstunnel naar Achterberg.

Met die verdubbeling en de verbetering van de aanvoerroutes moet een einde worden gemaakt aan de dagelijkse files op de grens van Utrecht en Gelderland. Het kost totaal 86 miljoen euro. De regio's Food Valley en Rivierenland dragen 2,5 en 1,9 miljoen euro bij, Gelderland betaalt ruim 42 miljoen. Althans, daartoe moet volgende week in Arnhem nog wel een besluit genomen worden door de Gelderse Staten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei