Manager zoölogie José Kok van Ouwehands Dierenpark in Rhenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Manager zoölogie José Kok van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. © William Hoogteyling

Missen de apen het ‘mensjeskijken’ in een compleet verlaten dierentuin?

RHENEN - José Kok keek raar op toen deze week door het volledig verlaten Ouwehands Dierenpark in Rhenen liep. De manager zoölogie stond oog-in-oog met een doorgaans schuchtere gorilla – achter een dikke ruit. Het beest schrok zich een hoedje. 

De grote mensaap zat pal voor het raam de Gorilla Adventure . ,,Daar zitten ze anders nooit en zeker niet met hun gezicht naar de bezoekers’’, zegt Kok. 

Dierentuin in de frontlinie

Al ruim een week zijn er geen bezoekers binnen de hekken van de Rhenense dierentuin geweest. Het is sinds meidagen van 1940 – toen de dierentuin op de Grebbeberg in de frontlinie lag – niet meer voorgekomen dat Ouwehands zolang dicht was.

Pandajournaal

Het publiek kan de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya vanaf nu volgen in een wekelijks pandajournaal. Ouwehands Dierenpark begint ermee om ‘de mensen thuis op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de reuzenpanda’s’.  

In de video gaan verzorgers in op vragen en ontwikkelingen rond de dieren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei