Volledig scherm
NK knikkeren in Rhenen. © Organisatie NK Knikkeren 2019

Nederlands Knikkerkampioenschap in Ouwehands Dierenpark

RHENEN -  In Ouwehands Dierenpark vindt op 29 juni de finale van het NK knikkeren plaats. Vanuit de voorrondes die in verschillende gemeenten zijn gehouden, zijn er 16 beste kandidaten uit de bus gekomen die strijden om de titel Nederlands Knikkerkampioen.

Het Nederlands kampioenschap rondom het oerhollandse spelletje bestaat sinds 2002. Dit om kinderen meer buiten te laten spelen.

Naast de 16 beste knikkeraars, kunnen basisschoolkinderen van groep 3 tot groep 8 zich ook gratis opgeven voor het kampioenschap en die dag meedingen naar prijzen. De organisatie verwacht zo’n duizend knikkerende mensen deze dag.

Vorig jaar deden ongeveer zeshonderd kinderen mee in Ouwehands Dierenpark om het Nederlands kampioenschap knikkeren. De deelnemers kwamen uit het hele land. Ze waren de besten van de voorronden die op verschillende plaatsen in Nederland zijn gehouden. Het was de zestiende keer dat het kampioenschap werd gehouden, maar de eerste keer in de Rhenense dierentuin.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei