Volledig scherm
De Rhenense onderhandelaars, de beoogd wethouders, formateur Rudi Boekhoven en burgemeester Hans van der Pas genoeglijk bijeen na het ondertekenen van het coalitieakkoord. © DG/Eric Wijnacker

'Nieuwe coalitie voor heel Rhenen'

RHENEN - Een paar jaar geleden leek het onmogelijk: maar woensdagavond ondertekenden de SGP en de Progressieve Combinatie Rhenen (PCR) samen vol overtuiging, met ChristenUnie en D66, het nieuwe coalitieakkoord voor Rhenen. Ze hebben samen 10 van de 17 raadszetels.

De onderhandelaars waren er in Rhenen snel in plezierige sfeer uit. ,,Alle hoeken van de Rhenense samenleving zijn vertegenwoordigd'', stelde SGP-fractievoorzitter Gert van Laar. ,,En we willen samen met de inwoners en de gehele raad onze schouders zetten onder Rhenen.'' De partijen willen extra aandacht voor sociaal domein, duurzaamheid (voor de een heet dat rentmeesterschap, voor de ander ecologie), vitale kernen en een visie voor Rhenen anno 2040. Ook de mobiliteit rond Rhenen krijgt veel aandacht. Niet alleen voor een sterke lobby voor een betere Rijnbrug en aanpak van de files, maar ook voor beter openbaar vervoer en veiliger fietsen. Op 22 mei debatteert de raad over het akkoord Samen werken aan verbinding en vertrouwen.

Wethouders

Op 29 mei wordt het beoogde nieuwe college geïnstalleerd. Burgemeester Hans van der Pas wordt dan geflankeerd door de zittende wethouders Simone Veldboer (PCR) en Jolanda de Heer (CU) en de nieuwkomers Peter de Rooij (SGP) en de in Utrecht wonende Hans Boerkamp (D66). Die laatste twee nemen de plaats in van Henk van den Berg (VVD) en Jan Kleijn (Rhenens Belang).

Volledig scherm
Het beoogde nieuwe college van Rhenen dat 29 mei aantreedt: burgemeester Hans van der Pas met de wethouders Simone Veldboer (PCR), Hans Boerkamp (D66), Jolanda de Heer (CU) en Peter de Rooij (SGP) © DG/Eric Wijnacker
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei