Volledig scherm
Het terrein bij Achterberg waar woonzorgcentrum De Linde moet komen en waar archeologische opgravingen zijn gedaan. © DG

Nog langer wachten op bouw De Linde Achterberg

ACHTERBERG - Wanneer gaat de eerste schop de grond in van De Linde in Achterberg? Veel bewoners denken dat de omstreden bouw van het woonzorgcentrum al in kannen en kruiken is. Maar eerst moet de Raad van State nog uitspraak doen in oktober.

De Linde moet een woonzorgcentrum worden voor 24 dementerende ouderen aan de rand van Achterberg. Oud-wethouder Dick Prosman en een buurman die uitkijken op het terrein, proberen al jaren de bouw tegen te houden. In juni zette de bestuursrechter in Utrecht een streep door hun bezwaren. Maar daarmee is de kous niet af.

Voorbereidingen begonnen

Op het terrein zijn de voorbereidingen voor de werkzaamheden al begonnen en zijn er hekken geplaatst. Rhenen heeft bovendien ook alvast een archeologisch onderzoek uit laten voeren. Maar de bouw kan nog niet beginnen. Prosman is inmiddels in beroep gegaan. En daarnaast loopt er nog een ander bezwaar van hem en zijn buurman. Die zaak kwam vrijdag voor de Raad van State.

Alle vertrouwen

Wethouder Simone Veldboer van de gemeente heeft vertrouwen in een goede afloop. ,,Ik denk dat het plan goed in elkaar zit.’’ Op het gemeentehuis is de verwachting dat de bouw snel kan beginnen. ,,De uitspraak wordt over zo'n zes weken verwacht’’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Wanneer de Raad van State het bezwaar afwijst, is ook het hoger beroep in de andere zaak van de baan.’’ En dan kan er daadwerkelijk gebouwd worden.

Wethouder Veldboer: ,,Het is ook een mooi signaal dat er diverse mensen uit Achterberg naar de zitting zijn gegaan, dat geeft aan hoe belangrijk ze het maatschappelijk belang van dit project vinden.’’ 

Bezwaar

Bezwaarmaker Prosman en zijn buurman denken dat er vooral mensen van buiten Rhenen komen te zitten. Volgens hen er is er geen behoefte aan een woonzorgvoorziening in Achterberg en zijn er geschikte alternatieve locaties. Ze vrezen daarnaast parkeer- en verkeersoverlast en denken dat de woonzorgvoorziening de natuur in de omgeving aantast.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei