Volledig scherm
De brand in de Rhenense pizzeria. Foto Peter Kühl

Officier van justitie eist celstraf tegen pizzaondernemer uit Rhenen

RHENEN - Tegen een 39-jarige man uit Rhenen is dinsdag in de rechtbank in Utrecht drie jaar gevangenisstraf geëist. De man zou ruim twee jaar geleden opdracht hebben gegeven om concurrerende pizzeria Bella Venezia in het centrum van Rhenen in brand te steken.

De verdachte zelf ontkent dat hij iets met de brand te maken heeft.

Levensgevaarlijk
De officier van justitie benadrukte dat de brand voor een levensgevaarlijke situatie in het centrum van Rhenen heeft gezorgd. En dat alleen maar omdat de ene pizzaboer de andere wil uitschakelen. Heel Rhenen stond op zijn kop toe, voegde de officier eraan toe.

Veroordeling
Een medewerker van Bella Venezia is al veroordeeld voor deze brand. Die eigenaar was jaloers omdat de concurrent steeds meer verkocht, zo vertelde de medeverdachte aan de politie. De twee mannen voerden na de brand een telefoongesprek dat volgens de officier van justitie erg belastend is. De officier gaf wel toe dat er daarnaast weinig bewijs is. De eigenaar, die een blanco strafblad heeft, houdt vol dat hij onschuldig is. Hij vertelde dat hij 16 jaar lang had gewerkt om zijn bedrijf op te bouwen. Volgens zijn advocaat is er geen enkel bewijs dat de medeverdachte onder druk is gezet.

Hij noemde de verklaring van de medeverdachte onbetrouwbaar. Hij vroeg vrijspraak. De uitspraak is op 24 januari.

De Vallei