Volledig scherm
Sportpark De Meent dreigt te sluiten. © Tamara Reijers

Onderzoek curator failliet VVA naar hoofdtribune

ACHTERBERG - De curator van de eind vorig jaar failliet verklaarde voetbalclub VVA '71 in Achterberg onderzoekt de gang van zaken rond de bouw van de hoofdtribune op het complex van de club even buiten het dorp. In de nasleep van het faillissement bleek dat niet de club, maar de gemeente Rhenen eigenaar is van de in 2011 gebouwde tribune.

VVA gaf de bouw destijds in handen van de aan de club gelieerde stichting Vrienden van de Meent.

Suikerooms
De tribune kostte 245.000 euro, geld dat grotendeels werd geleend bij suikerooms. Toen Vrienden van de Meent werd begin dit jaar failliet verklaard, was 160.000 euro nog niet terugbetaald, zo blijkt uit verslagen van de curator.

Oorzaak
De gemeente had het recht van opstal aan de stichting moeten verlenen maar liet dat na. Waarom is niet duidelijk, de gemeente wil niet ingaan op vragen over de kwestie. Volgens oud-voorzitter Johan van Kouterik van VVA is de kwestie met de tribune wel degelijk een van de oorzaken van de financiële problemen bij de club.

Marc Bouwman, voorzitter van het nieuwe VVA (Voetbal Vrienden Achterberg), zegt niets te kunnen zeggen over de periode voor het faillissement. Hij verwacht komend jaar een akkoord met de gemeente waarin het recht van opstal alsnog wordt geregeld.

De Vallei