Volledig scherm
De Spoorbaanweg in Rhenen. © Google Streetview

Ontheffing voor ‘spits mijden’ in Rhenen vanaf maandag te koop

RHENEN - Rhenenaren kunnen op maandag hun ontheffing aanvragen om de spits op de N233 te mijden. Dat heeft wethouder Hans Boerkamp laten weten.

Het gaat om de Spoorbaanweg en Kastanjelaan, twee straten in Rhenen die parallel aan de N233 lopen. Sinds 2017 is daar een spitsafsluiting omdat de twee straten veel gebruikt worden door sluipverkeer dat de files voor de Rijnbrug in de spits wilden vermijden. Maar veel Rhenenaren klaagden erover dat ze daardoor in de spits niet even naar de stad of naar de dokter of het zwembad konden. 

Daarom besloot de gemeenteraad begin april om voor inwoners van Rhenen een uitzondering te maken. Die kunnen een vergunning aanvragen (kosten 16 euro per vergunning per jaar) waarmee ze in de spits over de twee wegen mogen rijden. Niet-Rhenenaren moeten dan in de spits aan blijven schuiven in de file op de N233.

Politie blijft controleren

Op maandag 1 juli kan die ontheffing aangevraagd worden, aldus Boerkamp. De aanwonenden hebben daar inmiddels een brief over in de bus gekregen. Boerkamp benadrukt dat mensen die zonder ontheffing daar rijden, beboet worden. De politie controleert daar ook regelmatig. 

Rhenenaren die een ontheffing aan willen schaffen, kunnen dat vanaf maandag aanvragen via de website van de gemeente Rhenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei